ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Η χώρα που με έκανε να αναθεωρήσω πολλές από τις απόψεις μου για την Αφρική και τους άνθρωπός της. «Αφρική,ελπίζω να τα ξαναπούμε.»

Πρωτεύουσα: Ντόντομα

Μεγαλύτερη πόλη: Νταρ ες Σαλάμ

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε τυχαία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.Η μεγαλύτερη μου ταξιδιωτική εμπειρία τελείωσε και η επίσκεψη μου σε ένα σχολείο της Τανζανίας(Μλόκα) θα μου μείνει αξέχαστη. Τα σχολικά είδη τα οποία οι μαθητές μου συγκέντρωσαν λίγες μέρες πριν φύγω, παραδόθηκαν στο σχολείο του Μλόκα(3000 κάτοικοι). Διαπίστωσα(όπως και το φανταζόμουν) πως αυτή η πράξη έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, αφού οι ανάγκες σε υλικά και υποδομές είναι πολύ μεγάλες.Είναι λυπηρό ότι δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος και μόνιμος τρόπος να αποστέλλονται μεταχειρισμένα ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε αυτούς τους αξιοπρεπέστατους και περήφανους ανθρώπους. Είναι από τα λίγα μέρη του κόσμου που είπα μέσα μου: «ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ«.

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΛΟΚΑ

 

Ελληνικό σχολείο τη δεκαετία του 1950

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

ΜΑΓΚΡΟΒΙΑ ΔΑΣΗ: ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…!!!

Τα mangrove είναι γνωστά και ως «δέντρα της θάλασσας» και ανήκουν στο γένος των ριζοφόρων, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι οι μεγάλες ρίζες αλλά και το γεγονός ότι αναπτύσσονται μόνο μέσα στο θαλασσινό νερό ή σε υφάλμυρο. Ευδοκιμούν σε παράκτιες περιοχές και μπορούν να σχηματίσουν ολόκληρα νησιά στην επιφάνεια της θάλασσας, ακόμα και άλση ή τροπικά δάση!
thalassiodentro


Οι θρησκείες τις Αφρικής